Bomen tot in de hemel (2)

Zoals ik al schreef, vertel ik 19 september een verhaal bij het thema Bomen tot in de hemel. Het wordt het bijbelverhaal uit Daniël 4 over de tweede droom van koning Nebukadnezar. Ik mik nog steeds op een spiegelverhaal dat speelt in de context van mijn advieswerk. De koning wordt een manager of directeur. Daniël wordt Daan, een adviseur.
Twee vragen houden me momenteel bezig. Krijgt de manager een droom, zoals de koning in het bijbelverhaal? Zo ja, is het dezelfde droom? Of wil ik de wakeup call van de manager op een andere manier laten plaatsvinden? Hoe dan? En hoe kan ik dat beeld van die weelderige boom (tot in de hemel) die beknot wordt dan nog laten terugkomen?
De tweede vraag, misschien in het verlengde van de vorige: wie laat ik het verhaal vertellen? Ik kan Daan aan het woord laten over een manager die het hoog in de bol had maar tot inkeer is gekomen. Maar het bijbelverhaal wordt door de koning zelf verteld. Veel sterker natuurlijk, iemand die uit eigen ervaring vertelt.
Alleen moet ik dan misschien wel afscheid nemen van de vondst om Daan te introduceren: de collega die mij zogenaamd het verhaal vertelde. Het leuke daaraan vond ik dat ik echt een collega heb met diezelfde naam als de adviseur in de bijbel. Maar misschien is dit wel weer een van die mooie vondsten die omwille van het resultaat toch geschrapt moeten worden.
Kill your darlings


in

, ,