Galerij der groten: Paul Biegel

Paul Biegel staat met stip op één in mijn galerij der verhalenschrijvende groten.

Het begon ermee dat ik voor een kerstbijeenkomst een kerstverhaal zocht dat niet al te zoetsappig en moralistisch was, maar wel écht een kerstverhaal. Dat bracht me bij zijn Een kerstverhaal. Op basisscholen vertelde ik over Mol en Krol, twee kruimeldieven die onder de stad hun gangen graven. En in een voorstelling in een restaurant vertelde ik het trieste verhaal van Roofridder Sperrebek, de slang die een heel kikkervolk uitmoord en waar elke poging om hem te grazen te nemen hopeloos strandt. Beide verhalen komen uit het boek Laatste verhalen van de eeuw waar nog veel meer mooie verhalen in staan.
Thuis hebben we intussen ook de boeken over Haas gelezen, waarin de hilarische scènes in de mierenhoop en bijenkorf hoogtepunten zijn. En Nachtverhaal, het ontroerende sprookje waarin een fee een kabouter avond aan avond haar verhaal vertelt.

Prachtige, bizarre, grappige en ontroerende verhalen – je vind ze allemaal bij Paul Biegel.


in

,

Tags: