Powerpoint extreem (2)

Gister schreef ik over de extreme variant van Powerpoint die ik graag gebruik: geen tekst, alleen plaatjes. Er is nog een ander extreem, die ik voor het eerst zag in deze presentatie van Dick Hardt (*). Hij gebruikt extreem veel dia’s met extreem weinig tekst per dia. De belangrijke woorden en zinsneden toont hij op aparte dia’s. De vertoonde dia’s zijn gesynchroniseerd met het verhaal. En natuurlijk beperkt hij zijn dia’s niet tot alleen tekst. Kort een plaatje laten zien maakt het nog fraaier.

Deze Powerpoint-extreem vraagt veel meer voorbereiding dan de vorige. Je hebt meer kennis nodig van automatische en getimede dia-animatie. Want een dergelijke presentatie kun je niet geven als je elke dia zelf met je muis moet doorklikken. Daarbij moet je ook je presentatie uit je hoofd leren en repeteren met de dia’s om de timing goed te krijgen.

Maar als je dit er voor over hebt, heb je een extreem flitsend verhaal.

(*) De presentatie van Hardt én een uitvoerige analyse ervan vind je hier.


in

,

Tags: