Dromen

Een bekend verhaal gaat over een schrijver die ’s nachts wakker wordt met een geniale ingeving voor een verhaal. Hét ultieme plot voor een bestseller. Hij heeft gelukkig pen en papier naast z’n bed liggen en maakt wat aantekeningen, zodat hij het de volgende ochtend niet vergeten is. Als hij de volgende ochtend wakker wordt en zijn krabbels bekijkt, leest hij: “Boy meets girl.”

Eenzelfde ervaring had ik een paar jaar geleden. Ik droomde dat ik in een klaslokaal was, zo’n klaslokaal van vroeger met een schoolbord achter het bureau van de meester. Aan dat bureau zaten God en de duivel, en er was ook nog een engel bij. Zij legden mij uit hoe het allemaal zat. En het klonk erg overtuigend. Ik herinner me nog dat ik wakker werd met de gedachte: “Dus zó zit het allemaal!”
De uitleg was ik alleen op slag van wakker worden vergeten.


in

Tags: