Muziek in 2011

De laatste jaren heb ik de tijd rond kerst toevalligerwijs steeds een muzikale vertelvoorstelling gespeeld. Twee jaar geleden vertelde ik bij een installatie van beeldend kunstenaar Hendrik Ribot. In het bos, in de sneeuw, bij volle maan verhalen over dwaallichten en witte wieven. Violiste Tessa Zoutendijk speelde daar soundscapes bij op viool en zingende zaag. Vorig jaar Koning Lijsterbaard met ensemble Septime. En dit jaar op tweede kerstdag Pelleas en Melisande met Symfonieorkest Nijmegen.
Als ik deze lijn zou doortrekken, werk ik volgend jaar samen met een orkest van een paar honderd man.

Dat slaat natuurlijk nergens op. Bovendien, het gaat niet om aantallen. Maar wat ik wel hoop en waar ik wel naar blijf zoeken, zijn weer andere muzikale vertelprojecten. Geweldig om met musici samen te werken. Geweldig als de muziek een deel van het verhaal vertelt. Geweldig als muziek en verhaal elkaar aanvullen en gelijkwaardig zijn.


in

,

Tags: