Paaltjes in de wijk

Gearing helpt gemeenten om de openbare ruimte beter in te richten. Ik mocht er een een verhaal op maat bij schrijven.

Voordat ik mijn verhaal maakte, heb ik een aantal keer met de oprichters van Gearing gesproken. Ze legden me uit dat ze de samenwerking tussen gemeenten, bewoners en aannemers willen verbeteren door alle partijen te betrekken. Zo, is het idee, is winst te behalen. Winst uitgedrukt in geld en tijd, maar vooral in tevredenheid van de inwoners. Op welke manier en wat er dan anders gaat dan op dit moment in de meeste gemeenten, dat zou het onderwerp van mijn verhaal moeten worden.
In mijn verhaal heb ik verschillende perspectieven gebruikt, om zo de verschillende partijen aan te spreken waar Gearing op mikt. Ook heb ik gespeeld met tijd. Ik laat zien hoe het eerst liep en hoe het nu gaat, dat wil zeggen, als het Gearing-concept is geïntroduceerd.

De mannen van Gearing waren tevreden. Ik houd contact met ze. Ik ben natuurlijk erg benieuwd of het verhaal ze ook gaat helpen bij de gesprekken die ze met potentiële klanten gaan voeren.


Tags: