Maandag: Josa en de toverviool

Maandagavond is het zover: de voorstelling waarover ik al schreef. Bij het verhaal van Janosch spelen twee orkestjes van kinderen van 6 tot 15 prachtige muziek, wordt door twee balletgroepen mooi gedanst en worden tekeningen geprojecteerd die door leerlingen zijn getekend.
De meeste muziek die gespeeld wordt, heeft Anke bij het verhaal gezocht. Eén lied is zelfs speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd: componist Kevin Beavers schreef het Toverlied.
Het is altijd een heel georganiseer om het rond te krijgen, maar dankzij de medewerking van veel collega’s op de Stroming en ouders gaat het ook dit jaar weer lukken.

Ik denk dat dit soort projecten een mooi voorbeeld is van wat kunstencentra als de Stroming in Wijchen te bieden hebben op het vlak van cultuureducatie. Voorstellingen waar muziek, dans, tekeningen samenkomen zijn een geweldige ervaring voor de leerlingen en een feest voor het publiek.

Afgelopen donderdag hadden we de generale repetitie en ik heb er alleen maar meer zin in gekregen!
Tot maandag?


in

,