Inspireren

Als adviseur heb ik geleerd dat ik mensen niet kan veranderen. Dat kunnen ze alleen maar zelf. Het kan heel frustrerend zijn als dat niet gebeurt, want projecten en organisaties gaan per definitie over verandering. Ik kan mensen niet veranderen. Het beste dat ik kan doen is luisteren naar hun verhalen, vragen stellen en mijn, hopelijk inspirerende, verhalen vertellen.

Als trainer heb ik geleerd dat ik mensen niets kan leren als ze er niet voor openstaan. Dat kan heel frustrerend zijn, het gevoel van parels voor de zwijnen. Als mensen ervoor openstaan en willen leren, dan is het beste dat ik kan doen hun vragen beantwoorden, zelf vragen stellen en mijn, hopelijk inspirerende, verhalen vertellen.

Als verhalenverteller heb ik geleerd dat de verhalen die mensen het diepst raken, de verhalen zijn die het dichtst bij mij staan. Het beste dat ik kan doen, is mijn verhalen vertellen.

Mijn verhalen zijn jouw verhalen.


Tags: