Abrikozenmoes

“Koop er maar iets moois voor,” als begeleiding bij een enveloppe met inhoud getuigt vaak van gebrek aan fantasie en aandacht voor de ontvanger ervan. Een goedkope flessenopener met een stickertje van een ruïne is misschien een leuke herinnering voor de gever die daar was, maar de ontvanger van een dergelijke souvenir zegt het niets.
Een kado hoeft niet duur te zijn, zelfs niet origineel, als het verhaal erbij maar goed is en aangeeft dat je er aandacht aan hebt besteed.

Toen we op de laatste dag in Italië door de grote natuursupermarkt liepen, pakte Anke een potje abrikozenmoes. Een bedankje voor de buren voor het verzorgen van de planten. Mij leek zo’n potje een nogal mager gebaar. Je neemt naar een verjaardag toch ook geen pot appelmoes mee? Maar Anke, beter op de hoogte als het om lekker eten gaat, reageerde met: “Dit kun je in Nederland niet krijgen. En bovendien,” vervolgde ze terecht: “we lopen nu al dagen tussen de abrikozenbomen door, dus past het ook nog mooi bij onze vakantie.”
Ze had gelijk. Het gaat vaak helemaal niet om wat je geeft, maar vooral om wat je erbij vertelt.


in

, ,

Tags: