“Een voorstelling met een gouden randje”

Gister hebben het Forsterkwartet en ik in het Musis Sacrum in Arnhem onze voorstelling gespeeld. Ik vertelde het verhaal “Hoe Wang-Fô werd gered” van Marguerite Yourcenar bij de muziek van het Willink-kwartet van Lex van Delden. We hebben veel lovende reacties gekregen. De mooiste vond ik die van de voorzitter van de organisatie, die in het dankwoord sprak van “een voorstelling met een gouden randje”. In deze muziekserie was een dergelijke uitvoering waarin verhaal en muziek werden gecombineerd een unicum en hem was het zeer goed bevallen hoe literatuur en hedendaagse muziek elkaar versterkten. Ook de geluidsman was zeer te spreken over de uitvoering. Hij had het afgelopen seizoen diverse verhalenvoorstellingen in het Musis meegemaakt, maar vond deze er bovenuit steken, met name door de mate waarin tekst en muziek geïntegreerd zijn.

Andere mooie reacties. Een vriend vertelde dat hij kwam “om Arjen en Anke te horen optreden”, maar dat hij gaandeweg in het verhaal werd gezogen. Diverse mensen was het opgevallen hoe aandachtig stil het was tijdens het verhaal. Iemand vertelde dat ze haar man zou vertellen dat hij wat gemist had en dat hij, mócht er een nog een uitvoering komen, dan zeker zou moeten gaan. Overigens: ik kan dat allemaal wel schrijven, maar was u erbij en mocht u dit lezen, dan lees ik graag uw persoonlijke reactie – die u onderaan dit berichtje kwijt kunt!

Het kwartet en ik hebben min of meer besloten dat er zeker een reprise moet komen. Al het werk dat we erin hebben zitten, het positieve gevoel dat we zelf hebben en de mooie reacties maken dat haast onvermijdelijk. We gaan hoogstwaarschijnlijk nog een (besloten) huiskameruitvoering geven. Maar we gaan ook op zoek naar podia om dit uit te voeren. Weer: heeft u tips, mail mij, of reageer onderaan dit bericht.
Zelf heb ik dusdanig de smaak te pakken, dat ik al zin op een volgend verhaal bij een strijkkwartet. Voor je het weet heb je dan met z’n vijven een mooi avondvullend programma waarmee we zalen en podia kunnen aanschrijven.

Wordt vervolgd!


in

, ,