The making of… een succesvolle training (2)

We hadden een goed idee: een vaardighedentraining voor teamleden in agile softwareontwikkelprojecten. Hoe konden we die zo snel mogelijk met succes gaan aanbieden?

De inhoud, daarvoor hadden we ideeën te over. Een naam bedenken, dat was al minder makkelijk. En dan moesten we er natuurlijk veel ruchtbaarheid aan gaan geven. We bedachten dat een sneak preview mogelijk zou helpen. Op 23 april geven we dus een voorproefje van wat we in de training willen gaan doen. Mensen die twijfelen willen we hiermee over de streep halen om mee te doen met de training of om ons tenminste aan te bevelen aan derden. Voor 23 april heeft zich inmiddels al een mooi aantal mensen aangemeld.

In de categorie ruchtbaarheid zijn we inmiddels ook druk aan het twitteren en mailen. Als verhalenmaker heb ik inmiddels ook een paar steentjes bijgedragen in de vorm van twee blogs en er zitten er nog wat in de pen. In de eerste blog ga ik tekeer tegen de certificatieziekte die momenteel in IT-land heerst. Met name tegen nietszeggende certificaten die vooral bedoeld lijken om de kandidaten geld uit de zak te kloppen, maar die amper getuigen van enige theoretische, laat staan praktische onderlegdheid. In de tweede ga ik in op de gedachte achter onze nieuwe training: je kunt wel goed zijn in allerlei technieken, maar het gaat uiteindelijk om vaardigheden als leiderschap, samenwerken, probleemoplossen en ga maar door.

De eerste uitvoering van de training begint op 23 mei. Het loopt het nog geen storm met de aanmeldingen. Maar we zijn nog onderweg. Naar een succesvolle training.


in

, , ,

Tags: