Award winning speaker

Vorige week gaf ik op een internationale conferentie mijn presentatie Mythology for IT Architects. Met gepaste trots kan ik melden dat deze presentatie is beloond met de “New Directions” Award.

"New Directions" presentation award
In de beschrijving van de prijs staat: “IEEE Software SATURN 2012 “New Directions” Presentation Award [is] Awarded to the presentation that best describes innovative new approaches and thought leadership in the application of architecture-centric practices.“.

Verhalenvertellen is natuurlijk zo oud als de mensheid, maar in een vakgebied als de IT zijn we dat grotendeels vergeten. En zo kon het gebeuren dat de meerderheid van de 150 deelnemers aan de conferentie mijn presentatie als meest innovatief beschouwde. Geweldig om zo gelauwerd te worden en een ‘award’ te ontvangen waar niet de minste instituten op staan. Voor de kenners: IEEE Software, een gerenommeerd vakblad en het Software Engineering Institute, een belangrijke onderzoeksinstelling waar grote namen aan verbonden zijn.
Minstens zo leuk waren de vele complimenten die ik kreeg op mijn presentatie. De mooiste kreeg ik ruim vooraf al van een Amerikaanse deelnemer. HIj vertelde mij dat zijn baas voor hem een aantal trainingen en conferenties had uitgezocht die hem niet zo boeiden. Toen hij zijn baas het programma voor Saturn had laten zien, en met name de aankondiging van mijn presentatie was dat de motivatie om alsnog naar deze conferentie te mogen.

Met deze prijs krijg ik ook een uitnodiging om een artikel te schrijven voor het blad IEEE Software. De voorzitter van de raad van advies van dat blad, Frances Paulisch, meldde uit te zien naar mijn bijdrage. Ze hoopte dat we er een multimediale publicatie van konden maken, met naast het artikel in het tijdschrift minstens een filmpje op hun site waarop ik een verhaal vertel. Nou: graag!

Wie weet wat voor kansen deze internationale zichtbaarheid me nog gaat opleveren om verhalenvertellen binnen de IT-wereld toe te passen.


Tags: