Dromen

Het is een bekend verhaal over een droom van een bekende schrijver (was het Woody Allen?). ’s Nachts werd hij wakker met een geweldig idee voor een verhaal. Hij had gelukkig het benul om het op een briefje te krabbelen dat hij precies voor dit soort momenten naast zijn bed had liggen. Toen hij de volgende ochtend wakker werd, was hij het idee vergeten. Gelukkig had hij zijn aantekeningen nog. Op het briefje las hij: “Boy meets girl“.
Een aantal jaar geleden had ik ook zo’n ervaring.

Ik droomde dat ik in een ouderwets klaslokaal was. Voorin, achter een bureau en voor het schoolbord, zaten God, de duivel en een engel. Zij legden mij haarfijn uit hoe alles zat. Leven, dood, de zin van het bestaan, noem maar op. Het was goed te volgen en zat heel logisch in elkaar. Ik weet nog dat ik wakker werd met de gedachte: “Zó zit het dus!”
Helaas was die gedachte ook meteen het enige dat ik van de uitleg had onthouden.


in

,

Tags: