De aankomsttijd is de aankomsttijd

Het lijkt erop dat in de trein het nieuwe beleid is om bij nadering van een station nu ook de opgelopen vertraging om te roepen. Met de reden erbij en soms zelfs excuses. Bij grote vertragingen kan ik dat wel waarderen. Maar als er een paar minuten vertraging zijn, wordt het na een station of vier behoorlijk vervelend om elke keer weer te horen dat we twee minuten vertraging hebben omdat er “bij vertrek uit Nijmegen logistieke problemen waren.”
Het kan ook naar de andere kant doorslaan. Een soort overcorrectheid. De conducteur had gewoon kunnen zeggen dat we op tijd waren, maar gisterochtend werd omgeroepen:

Dames en heren goedemorgen. Om zeven uur vierentwintig rijden we station Arnhem binnen. Zeven uur vierentwintig is ook de aankomsttijd in station Arnhem.


in

Tags: