Mijn verhaal

Het wordt nijpend.
De eerste versie van mijn verhaal bij de zeven kruiswoorden had ik begin januari af. Daar heb ik ruim driekwart jaar over gedaan. De tweede versie heb ik twee weken geleden geschreven, in ongeveer een weekend. En nu heb ik me gestort op het maken van de derde versie. Af en toe bekijk ik het maken van dit verhaal als een verhaal met mezelf als hoofdpersoon. Wat dit maak-verhaal spannend maakt, is dat de première intussen over minder dan twee weken is. Gaat het me lukken een verhaal te maken waarover ik tevreden ben en dat ook met succes te vertellen bij het concert? Zet ik door met versie 3, een rigoreuze stap, of kies ik uiteindelijk toch voor versie 2, met wat slijpen en doormodderen?

Het aardige is dat dit precies ook het dilemma is van de hoofdpersoon van het verhaal dat ik wil maken: durf ik me over te geven en een stap te zetten in het onbekende, of blijf ik bij wat ik heb, het oude vertrouwde?