Het sneeuwmeisje – 17 juni in Wijchen

Op 17 juni spelen we de voorstelling ‘Het sneeuwmeisje’. “We” zijn zo’n 15 vioolleerlingen die in het strijkorkest spelen van Kunstencentrum De Stroming, aangevuld met nog eens zo’n aantal beginnende leerlingen viool en ongeveer 20 balletleerlingen. Ik vertel het verhaal en er worden dia’s vertoond van tekeningen die door leerlingen ‘beeldend vormen’ zijn gemaakt.

Eerder schreef ik al dat Anke en ik vorig jaar zomer al zijn begonnen met het zoeken van een verhaal. Dat is dus ‘Het sneeuwmeisje‘ geworden: een prachtig sprookje van Koos Meinderts (verhaal) en Annette Fienieg (illustraties). Het leuke is dat Koos en Annette ook bij de voorstelling aanwezig zijn om het boek te verkopen en signeren.

Nog een week of drie. De leerlingen zijn hard aan het studeren en repeteren. Anke is druk met repetities en lessen voor de vioolleerlingen en beide orkestjes. Aankleding (van orkest en toneel), logistiek (wie helpt met opbouwen en opruimen, wie zorgt voor de pannenkoeken voor de leerlingen na afloop) en PR (posters, flyers, krantenberichten): allemaal laatste loodjes waar een hoop tijd in gaat zitten.

Het is de moeite waard: voor de leerlingen is het een onvergetelijke gebeurtenis. Het wordt weer een groot feest!


in

,