Het sneeuwmeisje: een groot feest

Afgelopen maandag was het eindelijk zo ver: de voorstelling ‘Het sneeuwmeisje‘.
Er stonden tegen de 60 kinderen op het toneel: een strijkorkest aangevuld met hobo en een orkestje met beginnende violistjes en drie groepen balletleerlingen. Er werden tekeningen geprojecteerd van nog eens zo’n 10 kinderen. Een enorm project, maar wat was het een feest.
De muziek van, voornamelijk, Grieg paste wonderwel bij het verhaal. De balletten sloten prachtig aan bij de sfeer. Het lied dat eerst door drie meisjes en aan het eind door de gehele beginnersklas werd gezongen was ontroerend.
Er zaten zo’n 200 mensen in de zaal, waaronder schrijver Koos Meinderts en zijn vrouw Annette Fienieg die na afloop hun boek verkochten en goede zaken deden. Ze signeerden ook en het was leuk dat Annette in elk boek een tekeningetje maakte.
Een winters verhaal in de zomer. Bij de uitgang werden daarom ijsjes uitgedeeld. Het feest werd besloten met pannekoeken voor het hele orkest. De avond kon niet meer stuk.


in

,