Dido’s afscheid (2)

Eerder schreef ik over het verhaal Dido’s Afscheid waaraan ik werkte. De uiteindelijke versie staat hier.
Gisteravond heb ik het verteld, tijdens een groot feest. Ik vond het spannend om ’t te vertellen. Het is een nogal dramatisch verhaal dat er op uitloopt dat Dido uit liefdesverdriet aan zichzelf slaat. En dat op een feest van een stel dat viert dat het vijf jaar gelukkig samen is.
Het verhaal werd geïntroduceerd door de gastheer. Hij lichtte de keuze voor dit muziekstuk toe en droeg het op in liefdevolle herinnering aan allen die er niet meer bij kunnen zijn. Daarmee was mooi de toon gezet voor wat zou komen.

Gaande het verhaal merkte ik wat een indruk het op het gehoor maakte. Honderdvijftig aanwezigen die met het aperitief in de hand muisstil en aandachtig luisterden. Tijdens mijn laatste woorden maakte de luitist mooi een overgang naar het recitatief en de aria die prachtig werden gezongen door Pauline van der Werff.
Het applaus en de complimenten na afloop gaven aan dat verhaal en muziek hoog gewaardeerd werden. Fijn om zulke goede reacties te krijgen.

(Net als de andere verhalen op deze site mag je mijn verhaal Dido’s AFscheid gebruiken voor niet-commerciële doelen, mits je mijn naam erbij vermeldt – dat is wat ik met de verwijzing onderaan de pagina naar de Creative Commons Licentie bedoel.)


in

, , ,