Workshop Samen Vertellen

De Nijmeegse vertelkring Het Vijfde Seizoen had mij vanmiddag uitgenodigd om een workshop te verzorgen rond het thema ‘Samen Vertellen’. Dit naar aanleiding van de voorstelling die ik met de vertellers van het Apeldoorns Vertelgenootschap maakte. De vertellers van Het Vijfde Seizoen waren wel in voor een middag spelen met verhalen; oefenen met improvisatie, theatraliteit en muziek.
Deze workshop was niet bedoeld om na afloop een kant en klare voorstelling te hebben. Maar te oordelen naar de reacties hebben de vertellers een boel ideeën opgedaan om zelf mee verder te gaan.

Ik houd van ongezochte vondsten en die waren er vanmiddag weer vele. Hoe een lieflijk sprookje een heel andere opening krijgt door een intro van heftige muziek. Hoe drie in elkaar gevlochten verhalen elkaar lijken te versterken omdat opeens eenzelfde thema komt bovendrijven. Hoe het helemaal niet erg is de individuele verhalen niet helemaal woord voor woord te kunnen volgen als ze door elkaar heen worden verteld. Hoe je met z’n vieren een nog niet bestaand verhaal kunt vertellen waarbij de luisteraar heen en weer wordt gesleurd van hevige actie naar diepe emoties.

Ik heb een geweldige middag gehad op die zolderkamer in Nijmegen!


in

, ,

Tags: