Zwart licht

We waren in een kamer en iemand zei: “Kijk, dit is zwart licht.” Niemand geloofde het, maar het kon echt. We stonden in zwart licht. Ik dacht bij mezelf: “Ik vind het meer beige,” maar hoe dan ook, alle kleur was weg.

Af en toe droom ik iets dat blijft hangen omdat het zo intrigerend is. Eerder is mij eens door God, de duivel en een engel uitgelegd hoe ‘het’ allemaal zat. Soms is het een woord of zinnetje dat blijft hangen. Zo werd ik ooit wakker met in mijn hoofd: “De ver-ing-ing van Nederland.” En nu dus dat zwarte licht.
Ik droomde dat aan het werk was. Daar hadden ‘ze’ ontdekt dat ik helemaal geen expert ben, dat ik maar wat aan rotzooi. Ze hadden me door. Het was een nogal benauwende variant op de droom waarin je naakt op een podium staat. Ik werd ontmaskerd in een kamer waarin eerst dat zwarte licht was aangedaan.

Het was een nare droom, maar het beeld vind ik intrigerend. Hoe kóm ik erop?!


in

, ,

Tags: