Weer wat omroepberichten

Er wordt gewerkt op station Utrecht, dus ik stond vandaag wat langer dan me lief was te wachten op aansluitingen. Weer verbaasde ik me over wat er dan aan omroepberichten langskomt. Weer vroeg ik me af waarom die berichten niet door iemand met een beetje kennis van onze taal worden opgesteld.

Door werkzaamheden rijden er twee keer in het uur treinen naar Nijmegen.

Gelukkig dat die werkzaamheden er zijn, zeg! Hoe was ik zonder die treinen die daardoor worden veroorzaakt in Nijmegen gekomen? Het echte bericht was natuurlijk dat als gevolg van die werkzaamheden er geen vier, maar slechts twee treinen rijden.

Door een eerdere storing is er nu nog een vertraging tussen 15 tot 30 minuten.

Misschien was dat gewoon een verspreking, maar ik vond de intonatie verdacht automatisch klinken.


in

Tags: