Workshop voor de Vertelacademie

Dit najaar verzorg ik bij de Vertelacademie de workshop Improviserend een verhaal vertellen. Aan de Vertelacademie krijgen vertellers een gedegen opleiding die alle aspecten van het vertellen raken. Ik vind het een eer om daar aan te mogen bijdragen.

Om allerlei redenen vind ik het erg leuk om deze workshop te gaan geven, er komen verschillend lijntjes samen. Van 2002 tot 2007 gaf ik in Apeldoorn bij Markant lessen theatersport voor beginners. Sinds die tijd gaf ik ook veel korte workshops improvisatie. Daarnaast regisseerde ik in 2011 en 2012 twee voorstellingen van het Vertelgenootschap Apeldoorn. In de workshops om tot deze voorstellingen te komen, paste ik veel improvisatieoefeningen toe. Van daaruit ontdekten de vertellers nieuwe manieren om hun verhalen te vertellen en te combineren.
In 2013 won ik de eerste StorySlam, een wedstrijd waarin verhalen geïmproviseerd worden verteld. Raymond den Boestert had de wedstrijd georganiseerd toen hij verteller van het jaar was. Nu is hij directeur van de Vertelacademie.

Zoals gezegd, allemaal lijnen die bij elkaar komen. Het enige dat jammer is, is dat het nog tot november duurt voor de workshop van start gaat…


Tags: