Fietsknooppuntenteam Overijssel-ZZO

Dagelijkse afstemming
A: Ik ben bezig met de nieuwe route rond Verheten. Als jullie de hele tijd zo blijven zeuren over bestaande routes, dan krijg ik deze nooit af.
O: Maar een paar van de knooppunten liggen eruit. Wegwerkzaamheden aan de provinciale weg en die nieuwe eigenaren van landgoed Ter Naar. Er moeten echt snel omleidingen komen.
P: Mee eens. Dit is belangrijk. Ik word sufgebeld en -gemaild door verdwaalde fietsers. En de provincie begint vervelend te doen. Dat kunnen we niet

hebben.
T: Ik moet vanmiddag naar punten 60 tot 70. Ik kan meteen wel even rondkijken naar alternatieve wegen?
A: Alsjeblieft niet! Dan kan ik alles na een tijdje weer opknappen omdat er toch ergens iets niet goed zit. Een omleidingen maak je niet zo maar even.
T: Ik probeer alleen maar te helpen.
P: Voor alle duidelijkheid. Die punten liggen eruit. Er moeten dus deze week omleidingen komen.
A: Daar gaan we weer. Misschien zijn jullie het even vergeten, maar de opening van Verheten staat wel al groot aangekondigd.
P: Pas voor eind van de maand.
D: Wordt het niet eens tijd dat ik begin met de redesign van de borden? Ik ben al begonnen met een nieuwe look van de richtingbordjes all over the place.
A (Rolt met de ogen en zucht)
P: Ik moet nu weg. Afspraak op het provinciehuis over de subsidies voor komend jaar. Komt het goed rond Ter Naar?
T: Ik moet ook gaan. Zal ik morgen vertellen hoe het er rond 60 tot 70 bij staat?
D: Check. Ik fix vandaag een prototype van de nieuwe bordjes.

Overleg O en T over de omleidingen
T: Moet A er niet bij zijn?
O: Hij heeft niet gereageerd op de uitnodiging. Ach, hij klaagt toch alleen maar dat hij het zo druk heeft. Zo houden we hem in elk geval niet van zijn werk.
T: Ik heb gisteren gekeken en volgens mij valt het wel mee met die omleidingen. Tussen 61 en 73 is er voorlopig nog wel werk aan die weg. Maar bij 71 kun je er wel overheen. Dus ik zou zeggen: tot die tijd bij 61, 71 en 73 een tijdelijk bericht op de overzichtsborden? Bij Ter Naar…
O: Maar ben je die hele paden in beide richtingen afgefietst? Dat is wel het minste, hoor.
T: Nee, maar die routes waren toch in orde?
O: Dat zou jij moeten weten. Ik houd de meldingen niet bij.
T: Oh, wie dan wel?
O: Morgen maar even aan P vragen. Ik maak straks wel de berichten voor op de borden, dan kun jij die morgen ophangen.
T: Moet D daar niet ook even naar kijken dan? En moet P er niet ook iets van vinden?
O: Kijk jij ze maar na. P kijkt altijd alleen maar naar spelfouten en D komt elke keer met een nieuwe flashy layout die nergens op slaat. Heeft hij überhaupt al eens een stuk gefietst, hier?
T: OK, dan zie ik die berichten wel in mijn mail.

Maandplanning
P: Dus dat zijn alle zaken die af moeten in de komende maand. Voor alle zekerheid: gaat dat lukken?
A: Nee. Ik ben voorlopig nog wel druk met de nieuwe route rond Verheten. Hoe vaak moet ik dat nog zeggen?
P: Die moest vorige week toch af zijn?
A: Zeker, maar met al die omleidingen die tussendoor moesten, ben ik er amper aan toegekomen.
T: Uh, dat hebben O en ik toch zo’n beetje helemaal geregeld?
O: Ik ben zelfs op mijn vrije woensdag nog alles langsgefietst.
D: Ik kan er nog wel een challenge bij hebben. Bij alle stuff die er nu ligt, zit amper design-werk.
P: Laten wij na deze meeting even kijken of we voor jou nog wat kunnen vinden. Volgens mij hebben ze bij team Noord nog wat werk liggen. Maar eerst: kan ik commitment krijgen voor het werk voor komende maand?
A (Kijkt nadrukkelijk op zijn horloge en schuift stoel naar achter)
P: Of?
A (Staat op)
P: Akkoord, dan meld ik dit ook aan de provincie en aan de andere teams. Zijn er nog opmerkingen?

Provinciaal teamleidersoverleg
P: Ja, sorry.
R: We weten al driekwart jaar dat deze maand de route rond Verheten af moest zijn. Dan konden wij aan de slag met de aansluiting naar Zuid en de doorsteek naar Gelderland. Zij zijn al druk met de Veluwe Fietsvierdaagse.
P: Wij hebben te weinig mensen. Iedereen is druk en dan komen er ook nog allerlei ongeplande omleidingen tussendoor…
R: Ik vind dat dit niet kan. Als Verheten eind deze week niet af is, dan kom ik zelf wel bij jullie afstemmingsoverleg langs. Misschien kan ik het belang beter uitleggen.
P: Ik zorg dat het eind van de week af is.
R: Dan nog iets anders. Ik hoorde dat jouw mensen omleidingsberichten bij 73 hebben opgehangen. Dat is ons gebied. Hoezo is daarover niet overlegd met onze routeplanner?


Ik heb mezelf de uitdaging gesteld om dit jaar elke week een verhaaltje te schrijven dat raakt aan mijn werk als narratief teamcoach. Deze staan op deze blog onder het project Legio.

Het Fietsknooppuntenteam Overijssel-ZZO bedacht ik toen we op vakantie onze fietstochten aan de hand van fietsknooppunten planden: er zijn vast teams verantwoordelijk voor de knooppunten en de bewegwijzering. Zo’n team wilde ik gebruiken om interactiepatronen te illustreren die ik zoal tegenkom in de teams waarmee ik werk. Het stukje hierboven is een eerste kennismaking. Ik kom gedurende het jaar vast nog terug bij dit team. Misschien gaan ze wel een narratief teamcoach inhuren…
De disclaimer is dat ik absoluut niet weet hoe de fietsknooppuntenorganisatie in de werkelijkheid in elkaar zit en dat alles was ik schrijf. Alles is ontsproten aan mijn fantasie. Sterker nog, ik ben een groot fan geworden van de fietsknooppunten en van hoe goed die bewegwijzering in elkaar zit!


in

, ,

Tags: