Midzomernachtsdroom: de voorstelling

Lysander

Nadat we maandag de generale deden, hebben we woensdagavond de voorstelling Midzomernachtsdroom uitgevoerd. Het orkest met vioolleerlingen van Anke speelde en zong in verschillende samenstellingen bewerkingen van Mendelssohns muziek en ik vertelde er het verhaal bij. Wat een feest was het weer! Voor beginnende leerlingen is het een enorme ervaring om met elkaar muziek te maken en voor de gevorderde leerlingen natuurlijk ook. Voor die gevorderden is het leuk om ‘de kleintjes’ te ondersteunen (inclusief een applaus vanuit het orkest na hun gezongen slaaplied) en een mooie uitdaging om de lastigere partijen te spelen.
Enorm knap dat Anke in maar vier repetities met de groep van 22 leerlingen alle stukken heeft ingestudeerd.

Voor iedereen is het deste leuker dat het een ’totaalvoorstelling’ wordt, doordat ik het verhaal erbij vertelde. “Voor iedereen”: dat is inclusief mezelf. Wat leuk om te kunnen reageren op het ezelsgebalk dat Mendelssohn in de muziek schreef – een verwijzing naar de acteur die in het verhaal een ezelskop krijgt. Om met mijn eigen ingevlochten verwijzing naar Romeo en Julia mij te kunnen richten tot een echte Julia in het orkest. En om de beroemde bruiloftsmars nu eens in de originele context te horen.

De reacties uit het publiek waren ook onverdeeld positief. Al met al een heel geslaagde avond.