Het Duivelsberg-vertelfestival

Op 15 en 16 juni is er weer het jaarlijkse vertelfestival op de Duivelsberg bij Nijmegen. Al jaren vaste prik voor jong en ouder publiek om twee dagen verhalen te horen. En dit jaar ben ik voor het eerst ook als verteller van de partij. Op zaterdagmiddag vertel ik om een uur of drie en op zondagochtend open ik het programma in de 12+-tent om 12 uur. Ook doe ik mee op de ‘midzomernacht’, zaterdagavond vanaf 20.00u. (Voor het hele programma, andere vertellers en tijden, houd de website van het festival in de gaten.)

Overdag vertel ik Moenen, mijn versie van Mariken van Nimwegen. Waarschijnlijk heb ik dan ook wel tijd voor nog een mooi verhaal bij het thema van het festival: ‘De jeugd heeft de toekomst’. ’s Avonds vertel ik Hoe Wang-Fô werd gered, het gruwelijk mooie sprookje van Marguerite Yourcenar. Een verhaal dat ik al jaren vertel, ook wel gecombineerd met muziek van een strijkkwartet. Ik denk dat dit verhaal over opgaan in de kunst erg goed op deze zomeravond past.

Erg leuk om met andere vertellers uit Nijmegen en (verre) omstreken twee dagen op het prachtige terrein bij pannenkoekenhuis de Duivelsberg te vertellen en anderen te horen vertellen! Kom je ook?


in