Olek schoot een beer

Nog een muzikaal project uit een wat verder verleden. In 2007 vertelde ik het verhaal Olek schoot een beer. De muziek werd gespeeld door een ensemble van muziekdocenten van Markant.

Bij Koning Lijsterbaard en recent Pelleas en Melisande schreef ikzelf de tekst bij de muziek. Bij Olek was dat allemaal al gebeurd: het verhaal is van Bart Moeyaert en componist Wim Henderickx maakte er muziek bij. In dit geval was de tekst van het boek in de partituur opgenomen. Het instuderen werd in dit geval een kwestie van het leren van het verhaal en de cues: als de trompet het loopje omhoog heeft gespeeld, zeg ik dít en als ik déze zinnen heb uitgesproken, gaat de viool door met de melodie.
Dit stuk vergde dan ook veel meer gezamenlijke repetitietijd met het ensemble dan bijvoorbeeld Pelleas en Melisande, waar ik maar een keer met het orkest heb gerepeteerd.

Een heel ander werkproces, maar ook erg leuk om te doen.


in

, ,