Verhalen

Verhaal op maat

Een jubileum, een opening? Een concert of een feest? Een verhaal op maat maakt het onvergetelijk en zet de toon voor het vervolg. Verjaardag, open monumentendag, opening van een tentoonstelling, kerkdienst, … als het ergens over gaat, past er een verhaal bij.
Hieronder vind je voorbeelden van verhalen die ik maakte.

Het verhaal dat ik maakte bij de bergrede.

Mijn bewerking van Shakespeares stuk voor bij de muziek van Mendelssohn.

Over de draak in de Arthur-verhalen.

Mijn verhaal bij Dido’s klaagzang uit de opera Dido and Aeneas van Purcell

Een sprookje over een engel die zijn vleugels verloor.

Een spiegelverhaal bij Daniël 4 uit de bijbel.

Een verhaal voor de zondag na Pasen.

Andere voorbeelden van verhalen die ik maakte voor specifieke bijeenkomsten in het bedrijfsleven en verenigingen:

  • Ik ben Alkimos — dit verhaal maakte ik bij de opening van mijn eigen bedrijf Altimos.
  • Paaltjes in de wijk — een verhaal op maat dat de aanpak uitlegt van een bedrijf dat samenwerking tussen plaatselijke overheid en burgerinitiatieven.
  • De meester van de bliksem — een sprookje over de 80-jarige geschiedenis van de Vereniging Elektrotechnisch Vakonderwijs.
  • Parsifal — een Arthur-verhaal dat ik vertelde tijdens een jaarvergadering van de vereniging Cerebraal.

Verhaal Bij muziek

Midzomernachtsdroom, Pelleas en Melisande – bestaande toneelstukken bewerkte ik om te vertellen bij de muziek. Carnaval der dieren, 7 Letzte Worte, de Schepping – bij stukken zonder verhaal maakte ik er een. Ik vertelde met symfonieorkest, septet, strijkkwartet en zingende zaag.
Hieronder voorbeelden van een aantal van mijn verhalen op muziek.

Het stuk was in de negentiende eeuw razend populair. Verschillende componisten maakten er muziek bij. Ik bewerkte het stuk tot een verhaal bij de muziek van Sibelius. Ik schreef er diverse blogposts over.

Een verhaal dat ik maakte over de jeugd van Mozart. Verteld bij zijn Gran Partita voor blazers. In deze stukjes schreef ik er meer over.

Een verhaal bij de muziek van Saint-Saëns: de dieren bereiden zich voor op een groot feest. Lees hier de deeltjes over de kippen en de olifant.

Bij het aangrijpende strijkkwartet van Haydn voor Goede Vrijdag maakte ik het verhaal Nikodemus. Bij het maken schreef ik er verschillende stukjes over.

Andere muzikale verhalen die ik vertelde: