Sponsors gezocht!

Zoals ik al schreef, vertel ik eind juni weer een verhaal bij de ondertussen al bijna traditionele voorstelling van Kunstencentrum de Stroming in Wijchen. Het strijkorkest van De Stroming aangevuld met leerlingen op andere instrumenten speelt de muziek. Balletleerlingen dansen mee en bij de beeldende lessen zijn tekeningen bij het verhaal gemaakt. Deze worden tijdens de voorstelling groot op het achterdoek geprojecteerd. Al enkele maanden werken zo’n vijftig leerlingen aan hun deel aan de voorstelling.

Anke heeft de opdracht om de voorstelling kostenneutraal te organiseren. Met het nodige kunst en vliegwerk leek dat ook dit keer weer te lukken.Mijn medewerking is ‘om niet’, net als die van de pianiste die meespeelt met het orkest. Voor de aankleding struint Anke de nodige lapjesmarkten af. Een moeder helpt mee met het opmaken van de leerlingen voor de voorstelling.
De echt grote kostenposten zijn de huur van de zaal, de techniek en de technici voor licht en geluid. En die posten vallen dit jaar onverwacht een heel stuk hoger uit dan de vorige jaren. Vorige week bleek dat er daarmee een gat van enkele honderden guldens in de begroting zit.

Voor De Stroming is deze grote, multidisciplinaire voorstelling een mooie gelegenheid voor PR. Maar dat wil niet zeggen dat daarmee zomaar allerlei noodpotjes aangesproken kunnen worden om het tekort op te vangen. In het huidige politieke klimaat zal dat niemand verbazen. Een oplossing zou zijn om het publiek meer entree te vragen, maar dat willen we eigenlijk niet doen.

Dus hier komt de aap uit de mouw: we zijn op zoek naar sponsors!

Wie wil helpen om deze voorstelling toch mogelijk te maken? Ik denk aan financiële steun in de orde van enige tientjes tot misschien wel een significant deel van het tekort. Het publiek krijgt bij binnenkomst een programmablaadje en daarop is ruimte om sponsoren te bedanken. Maar misschien zijn er andere creatieve ideeën om geld te besparen, geld te vinden, of die kunnen bijdragen aan het door kunnen gaan van deze voorstelling.

Wil je meehelpen, of heb je ideeën, mail mij!


in

,