Mijn verhaal – ter inspiratie

20160913_110201Deze week was ik te gast bij hockeyclub Houten om een presentatie te geven in het In Between Café. Dit initiatief biedt ruimte om mensen die niet actief deelnemen aan de arbeidsmarkt te inspireren en verbinden. De maatschappelijk betrokken hockeyclub Houten biedt in dat kader elke week een ochtend sporten aan onder de titel Sportief Netwerken. Eén keer per maand wordt het sporten gevolgd door een presentatie van iemand uit het bedrijfsleven. Prachtig initiatief!

Ik vond het een eer om uitgenodigd te worden met de open vraag om iets te komen vertellen dat werkzoekenden zou kunnen interesseren, motiveren of inspireren. Ik besloot om ‘mijn verhaal’ te vertellen. Geen vakinhoudelijke training of enkel een verhaal ter vermaak, maar een terugblik op mijn werk van afstuderen tot nu. Hoe de focus gaandeweg veranderde, mijn aandacht verbreedde en hoe ik mijn hobbies vertellen en improviseren erin opnam. Ik begon met een verhaal dat ik jaren geleden maakte en dat perfect paste bij deze gelegenheid – misschien wel mijn persoonlijkste verhaal: mijn verhaal.

De presentatie werd aandachtig gevolgd door de 25 – 30 aanwezigen en besloten met een gesprek naar aanleiding van de vragen die gesteld werden. Ik vond het leuk om te doen en was blij met de positieve reacties. Nanning van der Hoop, organisator van Sportief Netwerken, stuurde me later nog deze mooie aanbeveling:

Arjen heeft in het kader van Sportief Netwerken Houten een ontzettend inspirerend verhaal verteld over zijn loopbaan en hoe die steeds meer verweven raakte met zijn aanvankelijke hobbies ´vertellen´ en ´improviseren´. Zijn gehoor hing een uur aan zijn lippen. Ik kan volledig beamen dat Arjen zowel de geboren trainer als verteller is waar hij in de verhaallijn aan refereerde. Dat hij ook een heel goede regisseur is, zeker voor teams met veel eigen vrijheid, heeft hij zowel in zijn presentatie als door zijn beantwoording van zakelijke vragen laten zien.
Bovenal zou ik Arjen bij erg veel verschillende gelegenheden graag willen horen (en dus uitnodigen): voor inspiratie en om op leuke wijze aan het denken gezet te worden.


Tags: