Weer een mooie Schepping

Afgelopen zondag was de tweede uitvoering van de voorstelling De Schepping. Blazersensemble La Spiritata onder leiding van dirigent Marco Bons speelde delen uit Die Schöpfung van Haydn. Ik vertelde er mijn versie van het scheppingsverhaal bij. In een mooi kerkje in Schipluiden klonk de muziek weer prachtig en het publiek was ook enthousiast over het verhaal.

Anders dan de vorige keer waren er geen kinderen bij. Daarom paste ik het verhaal ter plekke iets aan aan het oudere publiek. In de oorspronkelijke versie zeg ik redelijk in het begin: “In het begin was er niets […] Er was geen school! Maar… ook geen vakantie.” Dat veranderde ik voor de gelegenheid in: “In het begin was er niets […] Je hoefde niet te werken! Maar… kon ook niet met pensioen.” De wijziging werd gewaardeerd.

Na afloop vertelde een van de aanwezigen dat ze het jammer vond dat er zo weinig publiek was: “Ik zou zó twintig mensen weten die dit ook heel leuk zouden vinden.” Ik heb haar van harte uitgenodigd om te proberen in haar woonplaats een podium voor deze voorstelling te organiseren. Voor ons is de les om de publiciteit nog beter te doen.


in

, , ,

Tags: