2 februari: Kunstige verhalen in Apeldoorn

Het Forsterkwartet
Het Forsterkwartet

Op 2 februari treed ik samen met het Forsterkwartet op tijdens een culturele middag in De Drie Ranken in Apeldoorn. Erg leuk om in de kerk waar ik jarenlang organist was terug te zijn gevraagd als verteller!

Het thema deze middag is: Kunstige verhalen. Elk verhaal heeft op de een of andere manier iets met kunst te maken. Het laatste verhaal op het programma is ‘Hoe Wang-Fô werd gered’ van Marguerite Yourcenar. Dit verhaal heb ik bewerkt om te vertellen bij de muziek van het Willink-strijkkwartet van de Nederlandse componist Lex van Delden. Over de muziek en hoe ik tot het verhaal in deze vorm ben gekomen schreef ik eerder al eens. Ik zie ernaar uit om het samen met het Forsterkwartet te gaan vertellen – alleen al omdat het leuk is om samen met Anke, mijn vriendin, op toneel te staan.

Naast dit stuk speelt het kwartet ook nog (delen) uit Haydns eerste strijkkwartet. Haydn, zo’n beetje de uitvinder van het strijkkwartet in z’n huidige vorm: mooie muziek die goed past in het programma.

Waar: De Drie Ranken, Eglantierlaan 202, Apeldoorn
Wanneer: zondag 2 februari, 15.00-16.00
Entree: naar eigen keuze (suggestie: € 7,-)


in

, , ,

Tags: