7 oktober in de Latijnse School

Op zaterdagmiddag 7 oktober vertel ik in de kelder van de oude Latijnse School in Nijmegen. Dat optreden is onderdeel van de Keldertour van het TOEN festival. Je wandelt langs vier ondergrondse, historische plekken en op elke plek krijg je een optreden te zien van, naast mij, een troubadour, een singer-songwriter en een acteur. 

De Latijnse School is het oudste schoolgebouw in Nijmegen, gebouwd in de jaren 1544-1545. Dit was de opvolger van een parochieschool van de Stevenskerk. De kelder waar ik vertel is waarschijnlijk nog ouder. Het is een mooie kelder onder een nog veel mooier gebouw in de schaduw van de Stevenskerk… Alleen daarom kan ik de tour van harte aanbevelen!

Naast de Latijnse School staat het beeldje van Moenen, de duivel uit het oude verhaal over Mariken van Nimwegen. Wat hebben de Latijnse School en Moenen met elkaar te maken? Kom langs en hoor mijn hele verhaal.

Er is een beperkt aantal kaartjes, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Deelname: € 10,-
Meer informatie en aanmelden: Keldertour TOEN festival


in

, ,