9 november: kwartaalverhaal Moenen

©Photo. R.M.N. / R.-G. OjŽda

Het volgende kwartaalverhaal ga ik vertellen op 9 november. Het is het verhaal Moenen, dat zijn première beleefde tijdens het TOEN festival, begin oktober. De reacties van het publiek waren enthousiast en positief. Leuk om het nu ook in het Gebroeders van Lymborch Huis te gaan vertellen. In deze versie leg ik explicieter de link met het paradijs-miniatuur van de gebroeders.

Eva wordt tot de zonde verleid door de slang in het paradijs, bij de gebroeders heeft die slang ook een vrouwengedaante. En in het oer-Nijmeegse verhaal Mariken van Nimwegen wordt zij door de duivel Moenen verleidt. Wat hebben deze twee verhalen met elkaar te maken? In mijn verhaal komen de vrouwen er helemaal niet zo bekaaid vanaf!

Wanneer: donderdagavond 9 november, 19.30u.
Waar: Gebroeders van Lymborch Huis, Burchtstraat 63, Nijmegen.
Entree: € 15,- (inclusief koffie/thee en verrassing) – gratis als vriend van het Huis bent.
Reserveren? Klik hier.