Première van Moenen

Nieuwe verteljas; door mijn schoonzus; idee van Anke.

Afgelopen zaterdag vertelde ik mijn verhaal Moenen in de Latijnse School. Een prachtige plek om mijn versie van Mariken van Nimwegen te vertellen: op het Stevenskerkhof, recht tegenover de ingang van de Stevenskerk, en naast het beeldje van de duivel Moenen dat bovenaan de trappen naar de kerk staat.

Erg leuk om het acht keer achter elkaar te vertellen: elk half uur voor een nieuwe groep. Een mooie manier om aan het verhaal te slijpen en om verschillende manieren van vertellen uit te proberen. Het verhaal is er beter op geworden en dat is fijn, want ik ga een variant van dit verhaal in november vertellen als het nieuwe kwartaalverhaal in het Gebroeders van Lymborch Huis.

Van mensen uit het publiek heb ik veel mooie reacties ontvangen. Degenen die het origineel kenden waren aangenaam verrast door de draai die ik aan het verhaal gaf. Maar ook mensen die het niet kenden waren geboeid.

Foto’s: Sanne Donkers en Lieke Kamphuis