De heilige Driekoningen – reprise

Drie koningen 2 - Tres Riches Heures

Op 6 januari 2024 vertel ik mijn verhaal De heilige Driekoningen als kwartaalverhaal in het Gebroeders van Lymborch Huis. Vorig jaar maakte ik dit verhaal voor de Driekoningennacht, georganiseerd door de erfgoedinstellingen in Nijmegen.

Misschien wel de mooiste tegenoverliggende bladzijden in de Très Riches Heures zijn de bladen met de drie koningen erop. In de bijbel wordt over hen niet veel verteld, maar in de middeleeuwen zijn er tal van legenden rond deze figuren gefantaseerd. Rond hun relieken is een prachtige schrijn en zelfs de hele dom van Keulen gebouwd. Mijn verhaal heb ik gebaseerd op al die middeleeuwse legenden én op de plek die ze al bijna 1000 jaar in Keulen innemen.

De reacties bij de eerste uitvoering waren positief. De humor en het verrassende perspectief werden gewaardeerd. Het werd een echt kerstverhaal genoemd, of eigenlijk: een Driekoningenverhaal.

Er is weinig plek, dus reserveren is sterk aan te bevelen. Dat kan via deze link.