Kwartaalverhaal op Hemelvaartsdag

Hoe toepasselijk! Mijn volgende kwartaalverhaal, dat draait om astrologie en magie aan het Franse hof rond 1410, ga ik vertellen op Hemelvaartsdag.

Ik heb al verschillende stukjes geschreven over achtergronden, interessante personen en de dilemma’s die al deze informatie met zich meebrengt bij het maken van het verhaal. Maar, inmiddels heb ik een eerste versie die ik ook al heb uitgeprobeerd op mijn vaste, eerste proefluisteraar. Als ik zó lang met een verhaal bezig ben dat ik lastig meer kan inschatten of het voor een doorsnee-luisteraar nog de moeite waard is en is te volgen, dan helpt Anke om enerzijds te vertellen wat er goed is aan het verhaal, maar ook om de vinger op de zere plekken te leggen, om de darlings die nog wel gekilled mogen worden aan te wijzen en om bij onduidelijke, misschien net iets té kort of terzijde genoemde informatie te vragen om toelichting. Met haar commentaar heb ik nu een tweede versie van het verhaal, waarmee ik aan de slag ga. Nu begint het instuderen door het te vertellen, vertellen en vertellen. Allemaal op mijn kamer en voor mezelf. Al vertellend kom ik altijd weer op betere formuleringen, op geschikte nieuwe stukken en het schrappen van stukken die toch niet zo ‘lekker bekken’.

Ah, en hier verklap ik de titel van het verhaal ook alvast. Dat wordt: En gij geleuft dè?

Ik ga het verhaal dus op Hemelvaartsdag vertellen, op 9 mei om 19:30u ’s avonds in het Gebroeders van Lymborch Huis. Aanmelden kan met de knop onderaan.